Aconseguim una rebaixa del 16% en el preu de la llum

15.12.2020

Tres comercialitzadores han presentat l'oferta més competitiva, en funció de la tarifa d'accés.

L’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials Congost i Jordi Camp hem aconseguit rebaixar un 16% el preu de la llum per a 50 punts de consum de 34 empreses que s’han unit en una licitació de compra agregada d’energia, amb l’objectiu de reduir la despesa en electricitat a les seves instal·lacions. Per fer-ho possible, hem comptat amb l'ajuda dels serveis energètics d'Energestic, que ha gestionat tot el procés.

Els requisits que es van marcar des de l’associació eren que l’energia fos 100% renovable (amb certificació d’origen), un preu fix a dos anys i que aquest fos igual o millor que l’indicat a les bases. Energestic es va encarregar de calcular aquest preu de partida, mitjançant un estudi previ sobre el potencial d’estalvi. D’aquesta manera, ens asseguravem que les ofertes rebudes realment suposaven una rebaixa en el preu de l’electricitat per als membres participants en aquesta compra col·lectiva.

Es van convidar 34 comercialitzadores, de les quals finalment han presentat oferta 11, essent les ofertes d’ELECTRA CALDENSE, AUDAX i ESTABANELL ENERGIA (en funció de la tarifa d’accés) les més competitives.

La licitació s’ha tramitat a través de notari. Tot i no ser necessària aquesta figura, l'Associació aposta per aquesta fórmula per assegurar la transparència de tot el procés. D’aquesta manera, les comercialitzadores competeixen en igualtat de condicions i la part contractant s’assegura l’oferta més avantatjosa.

Més enllà d’aquesta compra col·lectiva d’energia renovable, l’Associació d’Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials Congost i Jordi Camp vol impulsar altres projectes comuns d’eficiència energètica, com per exemple l’autoconsum compartit.
Jornada Seguretat als Polígons

Jornada Seguretat als Polígons

Et convidem a participar a una trobada en la qual es parlarà de seguretat per empreses, de protecció passiva, activa, organització de la seguretat i valoració del risc.

17.5.2024
Sequera - Excepcionalitat

Sequera - Excepcionalitat

Semàfor taronja – Escenari d’excepcionalitat (25% de les reserves)

15.5.2024
Dilluns començaran les obres al passeig Fluvial i al parc del Congost

Dilluns començaran les obres al passeig Fluvial i al parc del Congost

La renaturalització de l'entorn del riu Congost, que inclou treballs a la mateixa llera del riu, així com a passeig Fluvial i al parc del Congost

13.5.2024
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes