Granollers crea un punt de recuperació d'equips informàtics obsolets

26.2.2021

Es posa en marxa un punt de recollida i sanejament de material informàtic obsolet per reciclar-lo i fer-lo arribar a persones sense recursos.

L’Ajuntament de Granollers ha posat en marxa un punt de recollida i sanejament de material informàtic obsolet per reciclar-lo, sanejar-lo i fer-lo arribar a entitats, escoles o centres amb persones sense recursos.

Aquesta iniciativa la va promoure l’empresa Vivace Logística que, arrel de l’obtenció de l’ISO 26000 de Responsabilitat Social, el departament de qualitat va buscar maneres per poder aprofitar els equips obsolets de l’empresa.

És així com l’Ajuntament crea el Labdoo City Hub Granollers, un espai coordinat entre la xarxa Labdoo, l’Institut Carles Vallbona i diversos serveis municipals.

La xarxa Labdoo, una xarxa social col·laborativa sense moviment econòmic al darrere, posa a disposició la seva xarxa col·laborativa per gestionar el material. Pel que va al sanejament dels equips, s’ha arribat a un acord amb l’Institut Carles Vallbona perquè els estudiants de l’FP Dual puguin desenvolupar les seves pràctiques curriculars amb la tutoria dels serveis informàtics de l’Ajuntament.

Les empreses poden registrar les seves donacions al portal GRID, on a través d’una breu enquesta se’ls demana una descripció de l’equip, ja que aquest ha de permetre instal·lar programes educatius i tenir accés a internet.

Perquè els alumnes de l’INS Vallbona puguin fer el sanejament dels dispositius, s’ha habilitat un espai a Roca Umbert. Un cop sanejat el dispositiu, esborren totes les dades de manera que no siguin recuperables i hi instal·len programes de codi lliure. Tot seguit, es lliura l’equip informàtic als nous destinataris sempre i quan s’ha fet primer una petició a través d’un centre educatiu o entitat.

Aquest projecte pretén reduir la bretxa digital que la pandèmia ha agreujat encara més, i garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom. Alhora, es tracta d’un projecte d’economia circular en què donant una nova vida als equips informàtics s’evita que es converteixin en residus.

Inicialment es recullen portàtils o tauletes, però degut a l’alta demanda d’equips informàtics, també recullen torres obsoletes per poder-les sanejar.


Per a més informació sobre el projecte podeu posar-vos en contacte amb l’Associació, o bé amb Marc Vives (Tècnic d’Empresa i Competitivitat de l’Ajuntament de Granollers) al correu mvives@granollers.cat.

L'AEP Congost i Jordi Camp et convida a l'Assemblea General

L'AEP Congost i Jordi Camp et convida a l'Assemblea General

Dimecres 24 d'abril a les 13h comptem amb tu a l'Assemblea General de l'Associació

8.4.2024
Sequera - Fase 1

Sequera - Fase 1

Actualitzem informació

6.2.2024
Emergència per Sequera

Emergència per Sequera

Restriccions d'aigua en els usos urbans per a municipis

2.2.2024
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes