L’empresa sòcia GST 3D, fabricant de filaments per a impressió 3D, obre a Granollers la planta més gran del grup

19.3.2021

A la fàbrica instal·lada al PI Congost,  preveu invertir dos milions d’euros entre 2021 i 2022.

L’empresa GST3D, dedicada a la fabricació de filaments per a la impressió en 3D, va inaugurar divendres una nova seu a Granollers. Es tracta de la primera fàbrica a Europa de la companyia després que el 2018 arrenqués l’activitat a l’Argentina de la mà de Juan Pablo Leo, el responsable d’un establiment de fotocopiadores que va veure l’oportunitat de fabricar les seves pròpies tapes i anelles de plàstic per a la impressió de llibres. En poc temps l’empresa va desenvolupar una tecnologia pròpia i va afrontar el seu creixement internacional als Estats Units amb diverses plantes.

La fàbrica granollerina serà una de les més grans del grup, des d’on s’atendrà tot el mercat europeu. A més, està previst que sigui el centre mundial d’R+D, des d’on s’innovarà en aplicacions de matèries primeres. Justament, la matèria primera que utilitza ara per desenvolupar els filaments per a la impressió en 3D és el plàstic biodegradable (PLA), procedent de fonts orgàniques com el blat de moro o la canya de sucre, una tecnologia de fabricació que s’ha desenvolupat a la seva fàbrica de l’Argentina.

Amb la implantació a Catalunya, GST3D vol oferir al mercat europeu i mundial un producte d’alta qualitat que permeti competir a curt termini amb les millors marques internacionals. “Barcelona té una situació geogràfica estratègica, ja que facilita la comunicació amb Amèrica i Àsia durant un mateix dia laboral”, apunten fonts de l’empresa. “A més, aquesta és una de les zones més industrialitzades d'Espanya, amb una bona xarxa logística, port i comunicacions per carretera”.

Fins ara l’empresa ha fet una inversió de 800.000 euros, i a final d’aquest mes es preveu que hi treballin una dotzena de persones. L’objectiu, però, és arribar a la quarantena a final d’any, i per al 2022 calcula que la inversió pot arribar als 2 milions d’euros. “La idea és poder treballar i portar una comunicació fluida amb qualsevol part del món, i per això tenim un equip de treball multicultural amb experiència en diferents àrees”, afirmen. A més, en els plans futurs de GST3D hi ha una campanya d’expansió internacional amb l’obertura de nous centres a Escòcia i Tailàndia.
Jornada Seguretat als Polígons

Jornada Seguretat als Polígons

Et convidem a participar a una trobada en la qual es parlarà de seguretat per empreses, de protecció passiva, activa, organització de la seguretat i valoració del risc.

17.5.2024
Sequera - Excepcionalitat

Sequera - Excepcionalitat

Semàfor taronja – Escenari d’excepcionalitat (25% de les reserves)

15.5.2024
Dilluns començaran les obres al passeig Fluvial i al parc del Congost

Dilluns començaran les obres al passeig Fluvial i al parc del Congost

La renaturalització de l'entorn del riu Congost, que inclou treballs a la mateixa llera del riu, així com a passeig Fluvial i al parc del Congost

13.5.2024
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes