Deixalleria industrial al polígon Jordi Camp

En marxa una prova pilot orientada a millorar la gestió dels residus valoritzables.

El servei de deixalleria industrial que han posat en marxa l'AEP juntament amb l'Ajuntament de Granollers, està orientat a la millora de la gestió de residus valoritzables de paper/cartó, plàstic, ferralla i fusta. Es tracta d'una prova pilot que es va iniciar el mes de novembre de 2019 i que té una durada prevista de quatre mesos. Consisteix a posar a disposició dels industrials un espai dins del mateix polígon on puguin portar els seus residus valoritzables, de manera que la reducció dels costos de transport i el pagament per residu incentiva l'adequada separació. 

Els principals objectius d'aquesta prova pilot són, per una banda, sensibilitzar les empreses en la millora de la gestió de residus i, per l'altra, mostrar el potencial de l'agregació de la demanda i de les solucions basades en la proximitat. En aquest cas, la col·laboració entre els agents i el km0 permeten minimitzar els costos associats a la gestió. A més, separant adequadament els residus es redueix el volum de la fracció de rebuig i el seu cost, que tindrà un preu creixent en un futur immediat. 

Amcor, Barikit, Bocrep, Comercial Vila Vila (Ford), Descans del Vallès i Fat Soluciones de Corte, són les sis empreses participants en aquesta prova pilot. El projecte, a més de facilitar la separació i valorització de residus concrets, inclou la revisió del procés de gestió de residus de cada participant per part d'un expert i la identificació d'altres possibles millores a aplicar en la gestió global. Cal destacar que la prova pilot no pretén promoure un canvi de gestor, sinó identificar possibles millores i estimular la separació i valorització de residus que fins al moment no s'estaven optimitzant a causa de la manca d'incentiu. El projecte també ha servit per identificar bones pràctiques que les empreses ja estan portant a terme, les quals es posaran en valor i es compartiran amb les indústries de Granollers en les conclusions de la prova pilot. 
El gestor TEGA CRT -membre de l'Associació- és l'empresa responsable de l'anàlisi inicial, la gestió, la recollida, el control d'aquests residus i la seva valorització. TEGA ha habilitat una zona de descàrrega i de control de residus a les seves instal·lacions del Polígon Jordi Camp i ha lliurat a les empreses participants, sense cost, les gàbies per als diferents residus de paper, plàstic i ferralla, retractilades i amb codi de residu. Un cop plenes, les empreses les poden portar directament a la deixalleria o bé poden fer ús del servei de recollida que ofereix TEGA CRT.

Les empreses cobren pel residu generat, d'acord amb el tarifari de preus que existeix. Des de l'Associació ja s'ha començat a treballar per consolidar aquesta experiència i, en funció del seu resultat, es dissenyaran els serveis vinculats.

Actuacions com aquesta afavoreixen uns entorns no només més sostenibles sinó també més competitius.
Marca Polígon Empresarial de Qualitat

Marca Polígon Empresarial de Qualitat

Amb la col·laboració de l'Ajuntament, els polígons aconsegueixen la Marca Q.

Gestor Energètic Compartit

Gestor Energètic Compartit

Juntament amb Granollers Mercat, posem a disposició de les empreses dels polígons un servei de gestió energètica.

Compra Agregada d'Energia

Compra Agregada d'Energia

Tirem endavant amb la licitació pública per la compra d'energia als polígons.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes