Granollers aprova sancions de fins a 3.000 euros pel mal ús de l'aigua

2.2.2024

Entrem en fase d'emergència per la sequera

El Govern ha decretat el passat dijous l’entrada en fase d’emergència al sistema Ter-Llobregat, del qual depenen 202 municipis –entre els quals la majoria dels del Vallès Oriental– i prop de 6 milions de persones. La mesura s'ha pres en una reunió urgent de la Comissió Interdepartamental de Sequera arran de la baixada de les reserves d’aigua dels pantans que formen l’àmbit per sota dels 100 hm³, el llindar marcat per declarar la primera fase d'emergència segons el Pla Especial de Sequera. Les reserves són ara del 16,3%, però la previsió és que els pròxims dies baixi del 16%. A més, les altes temperatures dels últims dies han tingut un impacte negatiu i han provocat un descens en la reserva d’aigua més pronunciat, més propi de la primavera que del gener.

L'Ajuntament de Granollers ha aprovat gairebé unànimement –només amb l'abstenció de Primàries–, la modificació del reglament municipal del servei d'aigua potable per incorporar un capítol relatiu els usos de l'aigua en situació de sequera, així com les sancions que es poden interposar en cas de l'incompliment de les limitacions i restriccions fixades per la Generalitat en les diferents fases de la situació de sequera. "L'administració local ha de vetllar pel compliment i ha de promoure conductes associades a l'estalvi d'aigua", indicava Segovia.

Per més informació accedei al següent enllaç 
Sequera - Fase 1

Sequera - Fase 1

Actualitzem informació

6.2.2024
Emergència per Sequera

Emergència per Sequera

Restriccions d'aigua en els usos urbans per a municipis

2.2.2024
Esmorzar a Can Muntanyola

Esmorzar a Can Muntanyola

L'aigua al Sector Industrial

2.2.2024
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes