Deixalleria industrial als Polígons Jordi Camp i Congost

En marxa el projecte de recollida selectiva de residus per a les empreses.

El servei de deixalleria industrial que han posat en marxa l'AEP juntament amb l'Ajuntament de Granollers, està orientat a la millora de la gestió de residus valoritzables de paper/cartó, plàstic, ferralla i fusta. Es tracta d'un projecte que es va consolidar a final del 2020.
Consisteix a posar a disposició dels industrials un espai dins del polígon Jordi Camp on es puguin portar els seus residus valoritzables, de manera que la reducció dels costos de transport i el pagament per residu incentiva l'adequada separació. 

Els principals objectius del projecte són, per una banda, sensibilitzar a les empreses en la millora de la gestió de residus i, per l'altra, mostrar el potencial de l'agregació de la demanda i de les solucions basades en la proximitat. En aquest cas, la col·laboració entre els agents i el km0 permeten minimitzar els costos associats a la gestió. A més, separant adequadament els residus es redueix el volum de la fracció de rebuig i el seu cost, que tindrà un preu creixent en un futur immediat. 

Barikit, Descans del Vallès, Fat Soluciones de Corte, GST3D, Decolletatge i Mecanitzats Tallsa i Productos Ralpe formen part d'aquest projecte. Aquest, a més de facilitar la separació i valorització de residus concrets, inclou la revisió del procés de gestió de residus de cada participant per part d'un expert i la identificació d'altres possibles millores a aplicar en la gestió global. Cal destacar que en cap moment, amb aquesta iniciativa es preu un canvi de gestor, sinó identificar possibles millores i estimular la separació i valorització de residus que fins al moment no s'estaven optimitzant a causa de la manca d'incentiu. El projecte també ha servit per identificar bones pràctiques que les empreses ja estan portant a terme. 
El gestor TEGA CRT -membre de l'Associació- és l'empresa responsable de la gestió del residus i de la seba valorització, pel que es tracta de la recollida, es realitza un dijous altern per part de TRANSPORTS GORDI, i la coordinació i el control de la gesitó per part de l'Associació. Es així com TEGA ha habilitat una zona de descàrrega i de control de residus a les seves instal·lacions del Polígon Jordi Camp. També es fa entrega a les empreses d'un conteidor de 1m3 per un preu únic de 20€, per als diferents residus de paper/cartró, plàstic, ferralla i fusta retractilats i amb codi LER corresponent. Un cop plens, el camió passa cada 15 dies a recollir-los per les instal·lacions de cada productor, deixant un nou contenidor net a les empreses per iniciar el cicle de segregació. Els contenidors plens són entregats a les facilitis de TEGA CRT al PI Jordi Camp.

Les empreses cobren pel residu generat, d'acord amb el tarifari de preus que existeix. Des de l'Associació ja s'ha començat a treballar per consolidar aquesta experiència i, en funció del seu resultat, es dissenyaran els serveis vinculats.

Actuacions com aquesta afavoreixen uns entorns no només més sostenibles sinó també més competitius.


si estàs interessat en sumar-te a aquest projecte i valorar com pots millorar la gestió del teu residu, contacte amb nosaltres al correu: info@picampcongost.cat o trucant al 934964529
Servei Calcula la teva Factura Elèctrica

Servei Calcula la teva Factura Elèctrica

Circular (3/2020) Coneix els canvis i coneix el teu consum

Marca Polígon Empresarial de Qualitat

Marca Polígon Empresarial de Qualitat

Amb la col·laboració de l'Ajuntament, els polígons aconsegueixen la Marca Q.

Gestor Energètic Compartit

Gestor Energètic Compartit

Juntament amb Granollers Mercat, posem a disposició de les empreses dels polígons un servei de gestió energètica.

Compra Agregada d'Energia

Compra Agregada d'Energia

Tirem endavant amb la licitació pública per la compra d'energia als polígons.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes