La Generalitat adjudica l'estudi per implantar asfalt sonoreductor a la ronda Sud

16.10.2023
Infraestructures de la Generalitat ha adjudicat a l'empresa d'enginyeria Forest un estudi de millores al tram urbà de la ronda Sud de Granollers –la carretera C-352 entres els punts quilomètrics 17,3 i 18,8–. El contracte, amb un pressupost de 36.251 euros, és per a la redacció del projecte constructiu que inclogui millores del ferm –que es preveu renovar amb un asfalt amb propietats sonoreductores– i altres obres complementàries de seguretat viària, drenatge, senyalització i sistemes de contenció.

L'execució d'aquests treballs suposaran una inversió aproximada de mig milió d'euros, segons les previsions de la Generalitat. La mesura arriba després d'anys de mobilitzacions dels veïns de la zona arran l'elevat trànsit de la via i la consegüent contaminació atmosfèrica i acústica que s'hi registra.

Nova rotonda al Camí Ral
El febrer passat s'hi van prohibir el pas per als camions de gran tonatge, de manera que s'ha desviat trànsit a la carretera C-35 (Interpolar) per anar a buscar l’AP-7 al sud de Granollers. Per això, infraestructures de la Generalitat també ha adjudicat la redacció del projecte constructiu d'una rotonda a la intersecció de la carretera Interpolar i el carrer del Camí Ral al polígon Congost, amb l'objectiu de "donar una solució més adequada i segura als moviments d'entrada i sortida dels vehicles que hi circulen" i millorar la seguretat d'aquesta cruïlla atès el trànsit de vehicles, sobretot pesants, que hi existeix actualment. Amb un pressupost de 43.960 euros l'empresa Xúquer-Arqing s'encarregarà del projecte de la rotonda que es preveu que suposi una inversió de 900.000 euros.

Petició de càmeres de control
Precisament aquest dimecres, el grup parlamentari del PSC ha presentat una proposta de resolució a la cambra perquè insti el Govern a instal·lar càmeres de lectura de matrícules per sancionar els vehicles pesants i els de mercaderies perilloses que se salten la prohibició de circular pel tram urbà de la ronda Sud.
De fet, la plataforma veïnal Integració Ronda Sud fa mesos que reclama aquesta mesura i aquesta setmana assegurava que "cada dia hi ha més camions a la ronda Sud i a la carretera de Palou, per la inacció" de les institucions, consideren. En canvi, a la proposta de resolució presentada al Parlament, el PSC considera que, arran de la prohibició, el trànsit de vehicles pesants ha disminuït, "tanmateix, el fet d'haver-hi diversos polígons i una estació de mercaderies ferroviàries, provoca que molts facin omís a la prohibició".

(Font: SomGranollers) 
Jornada Seguretat als Polígons

Jornada Seguretat als Polígons

Et convidem a participar a una trobada en la qual es parlarà de seguretat per empreses, de protecció passiva, activa, organització de la seguretat i valoració del risc.

17.5.2024
Sequera - Excepcionalitat

Sequera - Excepcionalitat

Semàfor taronja – Escenari d’excepcionalitat (25% de les reserves)

15.5.2024
Dilluns començaran les obres al passeig Fluvial i al parc del Congost

Dilluns començaran les obres al passeig Fluvial i al parc del Congost

La renaturalització de l'entorn del riu Congost, que inclou treballs a la mateixa llera del riu, així com a passeig Fluvial i al parc del Congost

13.5.2024
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes