L'Ajuntament destinarà 150.000 euros a substituir llums del parc del Congost i l'avinguda Sant Julià

9.11.2022

Enllumenat de tecnologia led i menor consum energètic

L'Ajuntament ha licitat dues actuacions de substitució de llumeneres per valor d'uns 150.000 euros que han de permetre canviar 200 punts de llum per bombetes de tecnologia led, amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica i reduir el consum de l'enllumenat públic del parc del Congost i l'avinguda Sant Julià.

El projecte de substitució de llumeneres del parc del Congost implica 140 punts –instal·lats en columnes d'uns 4 metres d'alçada amb dos fluorescents cadascuna– i té un pressupost de 79.943 euros. Actualment, per tal de reduir el consum energètic, l'Ajuntament té apagats en aquest parc alguns d'aquests punts, on l'aportació lumínica es considera poc rellevant. La substitució dels fluorescents per llumeneres led que s'adaptin al mateix suport permetran posar de nou en servei tots els punts de llum.

A més, segons el projecte de l'actuació, la tecnologia led –que disposarà de control de la intensitat per mitjà d'equips programables– permet allargar la vida útil de la instal·lació fins a 20 anys, reduir treballs de manteniment, més versatilitat en cas de dispositius de telegestió, i millorar la uniformitat de la il·luminació i evitar la contaminació lumínica de l'entorn.

Un cop entrin en funcionament, les noves llums funcionaran a ple rendiment des de l'encesa de l'enllumenat públic fins a les 23.30 h i, a partir d'aquesta hora, es reduirà la intensitat un 30% fins a la seva apagada. L'Ajuntament estima que la substitució suposarà un estalvi energètic anual de 34.746 kW/h –un 55% menys de consum respecte als llums actuals– i un estalvi econòmic de 5.212 euros anuals.

Pel que fa als canvis de llums a l'avinguda Sant Julià, el projecte inclou la substitució de 75 llumeneres de les 144 que hi ha en total, amb un pressupost de 50.578 euros. Els nous punts de llum també disposaran d'un sistema de telecontrol per poder ajustar el flux lumínic a les necessitats i horaris. Així, es reduiran els nivells i consums en hores de menys afluència de gent al carrer. L'objectiu, novament, és reduir el consum energètic.

(Font: SomGranollers)
Jornada Seguretat als Polígons

Jornada Seguretat als Polígons

Et convidem a participar a una trobada en la qual es parlarà de seguretat per empreses, de protecció passiva, activa, organització de la seguretat i valoració del risc.

17.5.2024
Sequera - Excepcionalitat

Sequera - Excepcionalitat

Semàfor taronja – Escenari d’excepcionalitat (25% de les reserves)

15.5.2024
Dilluns començaran les obres al passeig Fluvial i al parc del Congost

Dilluns començaran les obres al passeig Fluvial i al parc del Congost

La renaturalització de l'entorn del riu Congost, que inclou treballs a la mateixa llera del riu, així com a passeig Fluvial i al parc del Congost

13.5.2024
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de galetes